Tags

, , , ,

Det er blevet forår – sommeren står kækt på spring i kulissen og vi lufter en lettere garderobe og et lettere look.

For at lette det, at ligge den lækre forårsmakeup, har jeg lavet en lille gennemgang af de “essentielle makeup pensler” – dem alle makeup-glade piger burde have i deres kollektion og en lille guide til, hvad de enkelte pensler bruges til – og hvorfor de skal bruges!

Seks pensler – det er alt! Alt hvad du behøver, for at få et perfekt resultat!

Før vi kommer til gennemgangen og guiden, vil jeg understrege hvor vigtigt det er, at du vælger pensler af kvalitet. Der er ingen der siger, at du behøver købe pensler til flere hundrede kroner stykket, slet ikke hvis du kun lægger makeup til festlige lejligheder. Tænk dog over, at du ikke automatisk går efter den billigste løsning – for tit er kvaliteten derefter og makeup pensler er, trods alt, et værktøj du bruger på din fine og sarte ansigtshud og på den tynde hud ved øjnene.

Gå efter pensler som du vil bruge til tørre pudderprodukter, fx. øjenskygger og blush, der er af ægte hår. Ægte hår fanger nemlig pudderets partikler bedre end kunsthår. Ægte hår rengøres bedst med penselsæbe eller i mild hårshampoo.

Kunsthår er at fortrække til cremede produkter, som foundation og læbestift, da de ikke absorberer og binder olier, som ægte hår har tendens til! Kunsthår rengøres bedst og mest effektivt i opvaskemiddel, helst uden parfume.

Gode pensler er bløde, tætte i hårene (de må ikke ændre form, hvis du “trykker” dem helt ned ved skaftet) og ligger rart i hånden. Undgå til gengæld stive pensler af nylonhår! De kan, af og til, være af så ringe kvalitet, at det vil føles som at lægge makeup med en tandbørste!

Så – igang med guiden:

Foundationpensel

Foundationpenslen er en vigtig del af din makeup. Den gør både din foundation mere holdbar, gør dit forbrug af foundation mindre og er langt mere hygiejnisk end en makeupsvamp. Med foundationpenslen kan du nemlig strække dit produkt længere, end hvis du brugte fingrene eller svampen. Bruger du dine fingre kan det give et mere ujævnt resultat, da du har meget nemt ved at lægge et ujævnt lag, da du nemmere “trykker” hårdere med fingrene end med et værktøj.

Svampe er nogle frygtlige “produkt-tyve” – ca. 80% af den foundation du putter ind i svampen, kommer ikke ud igen! Spild af produkt! Og hvis du ikke skifter svampe dagligt (svampe kan vaskes ved 60 grader i vaskemaskinen og kan stadig kun genbruges 3-4 gange) er det også en bakteriebombe uden lige, da miljøet inde i svampen er lunt og fugtigt – optimale forhold for bakterier. Svampe kan derfor være en grim kilde til uren hud.

Foundationpenslen fordeler dit produkt jævnt og ensartet. Den “stjæler” ikke produkt og du kan vaske den, hver gang du har brugt den, for at undgå bakterievækst. Penslen gør det også nemt for dig, at arbejde foundation ind i huden, sådan at din base ikke slipper i løbet af dagen og forsvinder.

Blush/RougepenselEn blush pensel bruges til blush, bronzer og/eller pudder-highlights! Mange har tendens til at bruge pudderbørsten (se længere nede) til disse tre produkter, men blushpenslen er altså mest optimal. Først og fremmest fordi pudderbørster oftest er meget store og derfor kan det være svært at placere produkterne præcist, hvilket kan resulterer i en mudret og uklædelig blanding af farver. Yderligere “forurener” du din puderbørste således, at du får blush, bronzer osv. kørt rundt i hele hovedet, når du påfører pudderen – igen med et mudret resultat som følge.

Blushpenslen er præcis og tilpas fyldig til at du kan få en diffus, men specifik placering af dine farvede kindfarver. En blød pensel er lang at foretrække, f.eks. kan hårene i penslen være fra egern, vaskebjørn eller mår, som giver et utroligt blødt og behagelige værktøj.

Du skal bruge blushbørsten i små cirkelbevægelser – IKKE frem og tilbage, som var du ved at male en væg med en malerrulle! De små bløde cirkelbevægelser gør nemlig, at din blush/bronzer/highlighter kommer til at se naturlig ud og bliver arbejdet ind i huden.

Har du svært ved, at regne ud hvor på dit kindben eller din æblekind, din blush skal placeres, kan du med fordel investerer i en vinklet blushbørste, da vinklingen af penselhårene gør placeringen af blushes ihht. dine kindben meget nemmere.

Den nemmeste måde er: Sug kinderne let ind, så kinderne huler ind under kindbenet (ja, du skal lave “fiskefjæset” ;o) Charmerende? Nej! – Belejligt? Ja!) Bagerst i indfaldet under kindbenet, næsten helt oppe ved øret, sætter du din blushbørste, sådan at de korteste hår vender op ad, ind under kindbenet. Så børster du nænsomt fremad – resultatet er et flot og korrekt markeret kindben!

Gør det samme på kindbenet, men vend børsten således af penslens korte hår vender ud mod hårgrænsen. Børst nu bagud mod håret, med små lette strøg – på den måde får du en let blød highlighting af dit kindben.

Blushbørsten gør det nemt for dig, at placere og tone din blush og giver dig et langt mere naturligt resultat, end hvis du ikke brugte en korrekt pensel.

Øjenskygge – Flad/Lay-down penselDen flade øjenskyggepensel er en af to essentielle øjenskyggepensler, som du bør have i din penselsamling. En flad øjenskyggepensel – eller “Lay down” pensel – bruges til at placere øjenskygge præcist på øjenlåget. Med den flade tætte pensel kan du “presse” din øjenskygge godt fast på øjenlåget, således at den ikke drysser ned under øjet.

Lay Down penslen minder i sin funktion om en skum-applicator – de små applikatorer der ofte medfølger, når man køber øjenskygger – men den har nogle store fordele i forhold til applikatoren. Lay down penslen samler f.eks. ikke så meget produkt op som en applikator, så risikoen for “over-påføring” mindskes – og samtidig gør penslen også, at du ikke overforbruger din yndlings-øjenskygge, så den bliver brugt op for hurtigt.

Penslen giver også en mere jævn påføring af øjenskygge og kan bruges til at tone kanterne af din øjenskygge, sådan at din øjenskygge får den rigtige form.

Sidst, men ikke mindst, kan en lay down pensel vaskes – det er meget svært at rengøre en applikator, da den absorberer meget vand og selv “samlingen”/limningen af applikatorens to sider nemt skrider og splitter og ergo kan applikatoren ikke bruges længere.

Så lay down penslen er meget mere anvendelig, til en hverdags makeup, da den er multi-funktionel og nem at vedligeholde. Lay down pensler fåes i forskellige størrelser, vælg den størrelse, du er mest fortrolig med, men lad vær at købe den for lille/smal, da dens funktion til at påføre øjenskygge da kan blive for besværlig. Hvis du søger en pensel til detaljer eller toning af eyeliner, er en lille skråpensel (se længere nede) meget mere anvendelig.

Øjenskygge – Tonings/Blending pensel

Blendingpenslen er min absolutte yndlingspensel! Den er essentiel i enhver makeup samling. Blendingpenslen bruges til at tone og jævne øjenskygger, så resultatet bliver smukt blended og harmonisk.

Blendingpenslen kan også bruges til at lægge basefarve over hele øjenlåget, da den størrelse og fylde, gør opgaven hurtig og nem.

Man kan rent faktisk lægge hele øjenmakeup’en med blendingpenslen, især hvis den har den ovenfor viste form, da den er kuppelformet, men let flad i basen, så den kan både ligge farven på låget såvel som tone den ud. Den ligger dog ikke farve nær så præcist som den flade laydown-pensel.

Grunden til at blendingpenslen er fantstisk, er at den trods sin størrelse, passer perfekt i øjets globelinie. Dvs. at den kan placeres i globelinien og så køres frem og tilbage i linien, som var den en vinduesvisker, og resultatet bliver en smukt, korrekt tonet makeup.

Blendingpenslen kan også bruges til at lægge cremede øjenskygger, da den vil fordele cremen jævnt og præcist. Det samme gælder concealer! Ved at bruge en blendingpensel til concealer, bruger man mindre produkt og får en flottere fordeling og dækning.

Blendingpenslen – et absolut MUST!

 Øjenskygge – Skråpensel

Skråpenslen er formentlig den pensel i denne samling, der har flest funktioner!

Den kan bruges til at lægge farve i brynene, da den skrånende vinkel på hårene passer perfekt i brynenes vokseretning. Lav små, lette penselstrøg, som tegnede du hårstrå i brynet, så vil penslen hjælpe dig til at undgå, at dit øjenbryn ser malet og kunstigt ud.

Skråpenslen kan også bruges til at lægge eyeliner, uanset hvilket liner produkt du bruger. Penslens tætte hårsætning og den lige skræring går, at skråpenslen let bliver mere præcis og meget mere stabil end den klassiske tynde linerpensel. For at få den mest stablie og præcise linie, skal du ved penslens længste hår mod den øjenkrog, du arbejder ud fra. Dvs. at når du arbejder fra den yderste øjenkrog ind mod midten af øjet, skal penslen længste hår vend ud mod øjenkrogen og vice versa, når du arbejder fra inderste øjenkrog. På den måde får du det mest præcise og jævne resultat.

Du kan selvfølgelig også bruge skråpenslen til små præcise detaljer i din øjenskygge, f.eks. hvis du vil have skarpe linier eller skarpe vinkler, så er skråpenslen uundværlig – du kan nemlig bare lad penslens præcision arbejde for dig.

Læbepensel

Mange vil måske mene, at denne pensel kan spares, men jeg vil våge at påstå, at det er en vigtig pensel, selv i en lille samling.

Med læbepenslen får man et præcist og jævnt resultat som gør, at læbefarven holder bedre og ser pænere ud. Når man påfører læbestift direkt fra stiften, får man ikke arbejdet produktet ned i læben, men det resultat at læbestiften forsvinder for hurtigt, eller forsvinder midt på læben. Med læbepenslen får man produktet ned i huden, resultatet bliver mere holdbart fordi pigmentet sætter sig fast, så selv om glansen forsvinder i løbet af dagen, bliver farven bedre. Resultatet bliver også langt mere præcist, man undgår nemmere læbestift på tænder eller som små “klatter” i mundvigen og sidst men ikke mindst – man bruger mindre produkt, da man arbejder mere med penslen, så yndlingslæbeprodukterne holder længere.

En yderligere bonus – vælger du en læbepensel i “rejse-udgave” hvor skaftet er hult og kan bruges som låg over penslen, så den ikke smitter af i makeuppungen, så kan du fylde masser af læbeprodukt i penslen og så lade dit produkt blive hjemme. Vupti – masser af plads sparet!

Jeg håber, guiden er brugbar – den er blot min ydmyge holdning og jeg er altid interesseret i at høre, hvad andre finder uundværligt! Og husk nu – når du bruger penge på gode pensler, skal du gøre dig selv og dine pensler tjenesten, at rengøre og vedligeholde dem!

Ida M


This is a guide to the brushes I think are essentiel in an “everyday” makeup kit. These brushes will save you time and money and they will make you makeup results all the more pro. Some of the brushes might, at first, seem unnecessary but trust me once you get used to them and especially the results and finishes they award you will not want to be without them.

Spend money on great brushes – great brushes give greater results and do not forget to maintain and treat your brushes by washing them regularly.

So give them a try and remember: Practice makes perfect!
(The way every woman wants her makeup I suppose!)

Reklamer