Tags

, ,

Anne og jeg lavede denne guide til “smoked eyes med et twist” en weekend, hun besøgte mig i Kolding.

“Smokey eyes” er efterhånden blevet en moderne klassiker, men meget få ved faktisk, at “smokey” er den teknik og det resultat man opnår og at disse, er fuldstændig uafhængige af hvilke farver øjenskygger, man vælger!

Man skal til et klassisk smokey eye bruge 2-3 øjenskygger, en lys tone, en medium tone og en mørk tone; gerne en eyeliner pencil og (minimum) to øjenskyggepensler, en flad til at lægge farve på med og en fylding til at tone med. Ofte er det også en fordel, at have en god øjenskygge primer der sørger for, at den øjenmakeup man har brugt tid på at lægge, ikke smelter eller forsvinder.

Nu til guiden – Anne valgte et grønt “smoked eye” (en lidt nedtonet udgave af “smokey eyes”)

Trin 1 – Base

Foundation og concealer

Har du, som Anne, en fin og ensartet hud, så lad vær med at vælge en tung og meget dækkende foundation. Fremhæv i stedet huden med en vandbaseret foundation, der har en let dækkeevne og skjul så de værste skavanker, så som urenheder, ar, mørke rande under øjnene med en concealer.

Trin 2 – Pudder og blushPudder din foundation, da det hjælper din base til at holde meget længere – især hvis du bruger produkter der indeholder olier. Mange har problemer med, at foundation “smelter” i løbet af dagen/aftenen. Oftest skyldes det, at man enten ikke “fixerer” foundation, ved at lægge pudder over den eller også, og det er faktisk en ret almindelig fejl, skyldes det, at man “forstyrrer” sin foundation, når man børster pudder hen over ansigtet. Pudder skal “presses” på ansigtet, hvad end man bruger en pudder-puff/kvast eller pensel. Pudderpartiklerne skal nemlig have “fat” i foundationen inden man kan børste huden. Når man børster pudder på foundation, børster man faktisk foundationbasen rundt og så mister den sin binding til huden, hvilket resulterer i en uholdbar makeup.

Man kan med fordel pudre sin hud som det allersidste trin i en makeup, for så har foundation fået lov at binde til huden og den forstyrres mindst muligt af pudderbørsten.

Et godt tip til placering af blush er, at huske på hudens naturlige farvefordeling! På æblekinden rødmer vi og derfor ser rosa, pink, coral etc. farver mest naturlige ud, hvis de ligger på æblet af kinden og tones bagud mod øret og tindingen. Derimod har man et naturligt skyggefald under kindbenet og derfor ser brunlige, blomme og rosin-tonede blush mest naturlige ud, hvis de placeres under kindbenet og tones ind mod kinden og op mod tindingen.

Trin 3 – ØjneEt smokey eye drejer sig ikke altid om, at være mørkt og dramatisk! Anne har fået et let smoked eye i gyldengrønne nuancer. Smoke-effekten er her lavet fra yderste øjenkrog og ind mod inderste øjenkrog, og holdt næsten i højde med Annes naturlige globe linie (øjenlågets indfald over øjeæblet, i mødet med brynbenet)

Start med at lægge en den lyseste af dine øjenskygger fra inderste til yderste øjenkrog, ved at presse den på øjet med en flad pensel – på den måde undgår du, at øjenskyggen drysser alt for meget ned under øjet. Læg nu medium farven midt på øjet – ca. den midterste 1/3 af øjet – pres den igen på! Brug nu en ren, fyldig pensel til at tone overgangen mellem de to farver ud, så der ikke er en tydelig opdeling af farverne. Ton fra den lyse farve ind i den mørkere. Får du for meget mørk farve i den lyse, kan du komme lidt mere af den lyse farve på, når du toner. Læg så den mørkeste farve  på den yderste 3-del af øjenlåget og ton den sammen med medium farven. Igen kan du bruge lidt af mediumfarven til at tone med, hvis den mørke bliver for intens.

Så er grundformen på et smokey-eye på plads. Du kan afslutte med eyeliner-pencil langs vippekanten, sørg så bare for at tone den ud med spidsen af den flade pensel, så du ikke får en for markant linie i forhold til de bløde toninger i øjenskyggen. (Anne har ikke eye-pencil på!)

Trin 4 – BrynSå vigtigt, så vigtigt! Billedet taler næsten for sig selv! Der er en stor forskel på Annes venstre bryn, uden farve og hendes højre, der er markeret med farve. Hold dine bryn i en pæn, naturlig form, ved at plukke vildfarne hår væk fra området under brynet – ALDRIG over. Plukker du over brynet, mistet det alt for nemt sin naturlige form og harmoni med resten af ansigtets træk.

Brynet farves op med en farve, der passer naturligt til din hårfarve. Blonde vælger en farve 2-3 toner mørkere end deres hårfarve og brunetter vælger tilsvarende 2-3 tonere lysere end deres hårfarve. Oftest skal farven være uden røde pigmenter, da man ellers kan komme til at se ud som om, man har røde bryn.

Læg farven i brynet med en skråpensel og en pudderfarve – det giver et flot naturligt resultat og er nemt at rette i, hvis man får for meget farve, idet man bare reder brynet igennem med en bryn- eller spiralbørste. Start altid med at farve, der hvor brynet har fleste hår, ca. 0,5 cm. fra brynets start ved næsen, så undgår du nemlig, at få for meget farve i brynet og ikke have et sted at tone det ud. Fyld brynet ud, med små lette strøg i den naturlige form og børst efter, sådan at alle brynhårene vender samme vej.

Trin 5 – MascaraMascara gør bare en verden af forskel! Især når du bruger lidt tid på den. Sørg for, at alle vipper er “coatet” i mascara fra vipperod til spids. Hvis du gerne vil have volumen til dine vipper, så vælg en mascara med en god cremet konsistens og en fyldig børste, der kan gribe om vippehåret. En anden vigtig ting, er at “zig-zagge” mascarabørsten helt nede ved vippens rod, når du påfører din mascara, sådan at du kommer ind mellem vippehårene og får bygget fylden op. Zig-zag børsten 3-4 gange ved vipperoden, inden du reder børsten igennem vipperne, så får du maksimal effekt ud af mascaraen.

NB! På billedet, kan du se, at Annes øjenmakeup fra øverste øjenlåg er kopieret til under den nederste vippekant. På den måde opnåes et mere afsluttet look, med et øje i fokus.

Trin 6 – Læber og FinishSom en ægte fashionista, valgte Anne den modige løsning, med en mørk læbe til den smokede øjenmakeup. Hvis du synes, at øjenmakeup’en i sig selv kræver lidt overvindelse, kan du bruge en naturlig farvet eller klar gloss, evt. med lidt shimmer, i stedet. Bare du bruger lidt – for at afslutte makeup’en uden læberne, gør at makeup’en virker ufuldendt og forstyrrer faktisk helheden.

Vælger du til gengæld, den mørke læbe, så er et godt trick, at starte med en læbebalsam. Lad den sidde længst muligt inden du dupper den af læberne med en kleenex. Påfør derefter et tyndt lag læbestift med pensel, sådan at du kan styre, at kanterne bliver lige og at læbestiften kun kommer på læberne! Læbestiften skal endnu ikke se cremet og dækkende ud, den skal bare fremhæve læbernes form.

Kys så en kleenex, ikke bide for så kan du skubbe læbefarven ud på huden og så får du “klovnemund.” Kysset gør, at den mængde læbestift der er på læberne, ikke flytter sig, hvid du skal bruge en lipliner, for at korrigere læbensform (hvis dine læber ikke er lige store, er skæve etc.) Efter lipliner’en ligger du så et tyndt lag læbestift mere og kysser igen kleenex’en. Kom et tyndt lag pudder på læberne og kom et sidste lag læbestift på med penslen, denne gang lidt tykkere, så resultatet bliver cremet og blankt. Ved at bruge denne metode, undgår du, at din læbestift forsvinder i løbet af et par timer og du kan endda spise og drikke uden at ende med en streg af læbestift hele vejen rundt om læberne.

God fornøjelse med at lægge makeup og er du i tvivl om noget, så skriv en kommentar herunder, så skal jeg nok hjælpe dig på vej.

Ida M

Anne and I did this makeup tutorial on a “smoked eye” with a twist when she came to visit me.

Smokey eyes are a technique which is not dependent on colours but on shades and tools. You need at 2-3 eyeshadows, one light, one medium and one dark and 2 eyeshadow brushes, one flat, one fluffy. You could also add an eyepencil.

Always tone the lighter colour into the darker (light into medium and medium into dark) so that you do not muddle the smoke effect. You can smoke the eyeshadow from the inside corner of the eye to the outer or from the lash line towards the crease/globe line. A bold choice for lips would be a dark coloured lipstick, like Anne has in this look or you can use something more subdued but always use something on the lips. If you don’t the entire look will look unfinished.

Reklamer