Tags

,

20120326-200048.jpg
Gårsdagens søndagspizza blev simpelthen så lækker, at jeg synes den fortjener at blive delt med flere! Da jeg ikke gad stå og bage igår tog jeg den nemme løsning og købte en færdig rulle pizzadej – som smager helt fint og er rigtig nemt!

Har man overskuddet kan denne pizzadej klart anbefales:
600 g mel
25 g gær
1 knivspids salt
3 dl lunkent vand
2 spsk olivenolie
Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og olie. Ælt mel i lidt af gangen, til dejen er blød og ikke klæber. Lad hæve til dobbelt størrelse, under klæde på et lunt sted!

Derefter pyntes den udrullede bund med det ønskede fyld. Til kartoffelpizzaen startede jeg med at smørre bunden med olivenolie, drysse med rosmarin – både frisk og tørret kan bruges – og ca 125 g frisk revet parmasan. Derefter lagde jeg tynde kartoffelskiver af ca. 7 mellemstore over hele bunden og dryssede med groft salt. Dertil lavede jeg en oksefars af ca 200 g mager kød, samt lidt olie, 2 fed hvidløg, basilikum, chili, salt og peber, som blev formet til små farsboller og lagt på rå.
Pizzaen bagte ca. 20 minutter ved 200 grader!
Slutteligt lidt salat – mix eller ren ruccula – voila!! Lækker, let og nem pizza!

Anne K

Yesterday’s Sunday pizza was just so delicious that I think it deserves to be shared with more! Since I did not bother to bake yesterday I took the easy option and bought a finished roll pizza dough – which tastes just fine and are really easy!

If you have the time for baking this pizza dough can be recommended:
600 g flour
25 g of yeast
1 pinch salt
3 cups lukewarm water
2 tablespoons olive oil
Stir the yeast into the water, add salt and oil. Knead the flour in a little at a time until dough is soft and not sticky. Let rise until doubled in size, covered in a warm place!

Then, the rolled dough is decorated with a desired filler. For the potatoepizza I started  with smearing the rolled dough with olive oil, sprinkle with rosemary – both fresh and dried can be used – and about 125 g freshly grated parmesan. Then I placed thin potatoslices of approx. 7 medium potatoes across the bottom and sprinkled with coarse salt. In addition, I made a beef of approximately 200 g lean meat, and a little oil, 2 cloves garlic, basil, chili, salt and pepper, which was shaped into small balls and father laid on raw.
The pizza baked approx. 20 minutes at 200 degrees!
Finally, a little salad – mix or pure Ruccula – voila! Delicious, light and easy pizza!

Advertisements